21.1.08

Barnhem - El Zapatito

Foto: Joel Alvarez
Bildspel

Det fanns väldigt många gropar på vägen, och en hel del hundar på vägen. Vi kom till slut fram till barnhemmet "El Zapatito" (Den lilla skon). Hade i bakluckan med mig en massa frukt, bröd och en hel del ballonger med tanke på karnevalen. Barnen kom ut så fort man närmade sig med bilen och alla frågade vad man hette och jag hade med mig något till dem. Bad dem hämta föreståndaren och gav honom påsarna så att en mer rättvis utdelning kunde ske.

Det finns inonficiellt 45 barn i åldrarna 2-18 år på hela hemmet, de har stöd för 30 men det kommer barn hela tiden. Det enda stöd de får kommer från en evangelist kyrka i USA, de har sökt statlig hjälp men byråkratin i landet är alldeles för långsamt. Vissa av barnen jobbar på dagarna och har hemmet som en övernattningsplats. De flesta har blivit övergivna, misshandlade och behöver därför hjälp. Polisen kommer ofta förbi med barn, lämnar dem där och tar sedan inget mer ansvar. De får en viss skolundervisning och föreståndaren berättade att ett av de äldre barnen till och med sökt sig vidare till universitet.

Några av dem har fortfarande trauman och är väldigt skygga, andra är väldigt nyfikna, frågar allt och vill mer än gärna vara med på bild. Det finns en enda flicka på hela hemmet. Sara, hon är 10 år och bor där med sina yngre bröder. De har också en hel del hundar som mer än gärna är med på fotbollsmatcherna som utövas bland barnen och personal.

Bildspel från barhemmet

Inga kommentarer: