22.4.08

Atajo

Har nu intervjuat sångaren Panchi Maldonado A. i musikgruppen Atajo. Trevlig kille som på frågan om ID svarade att han är indian. Jag tittade lite extra på honom och han menade att vissa vill bli vita, vissa vill bli indianer. Han tillhör de sistnämnda. Han menar att han har en vilja att konvertera till indian och allt vad det innebär. Bredvid honom sitter hans dotter, och hon pratar svenska. Mamman är från sthlm. Vi pratar också om en låt de skrev om dumma Santa Cruz-brudar. Finns tydligen en elit-modeagentur där som heter las Magnificas. En av dem hade blivit Miss. Bolivia och när frågan från en journalist dök upp hur hon bäst beskrev Bolivia hade hon svarat:
-I bolivia finns det två typer av folk, de mörka indianerna och så vi i Santa cruz som är vita, pratar engelska och tittar på FRIENDS, hihi...
Bolivias befolkning blev allt annat än glada och hon blev tvungen att ge ifrån sig Miss. Bolivia titeln.

Gruppen Atajo blev då inspirerade till en ny låt som just handlar om henne och hennes likar. Bland annat innehåller låt-texten texter som:
-Te metes silicona en tu cabeza (Du sprutar in silikon i ditt huvud)
-Quisiera hablarte, pero los indios no hablamos ingles... (Jag skulle vilja prata med dig, men vi indianer pratar ju inte engelska.)

Inga kommentarer: